Sofie

Fotbollshelg

Publicerad 2009-08-31 22:30:42 i Allmänt

Skriver en kort uppdatering...
Har nyss kommit hem från Malmö FF- Helsingborg. Johan fick det i present av mig. Han fyllde 28år igår.
Vi satt precis ovanför ståplats, vilket ös där var!! Härligt!
Men besviken på spelet, nu får Malmö skärpa sig, hihih...


Igår fyllde som sagt Johan år. Vi körde till Ängelholm, där vi åt gott på restaurang och sedan såg vi Mjällby-Ängelholm. Det var en mysig liten tripp!!!

Usch fick nyss ett tragiskt besked, jäkla sjukdom..  Det är verkligen orättvist. Varför drabbas just dessa personer? Vad har de gjort för att förtjäna detta?
Usccch...hemskt.
så orkar inte skriva mer nu, hörs iveckan..skriver mer då...

Älsklingen har kört nu, tråkigt. Imorgon blir det åter jobb igen, haft en semesterdag idag!

Festivalen, cykeltur och bio...

Publicerad 2009-08-24 20:33:37 i Allmänt

Då är jag tillbaka igen! Antar att du undrar vad jag pysslat med de senaste dagarna!! :)

Fredags: Festivalen
När jag slutade jobba så åkte jag, mamma och syrran upp på festivalen. Vi kollade runt i marknadsstånden. Jag köpte två ringar och ett halsband med två tillhörande änglar. Vi åt även lite mat! Jag åt Cevacici (vet inte hur det stavas). Vädret var inte det bästa, vi fick ställa oss i busskurerna för att inte bli genomvåta av regnet. Har ju varit en del på festivalen detta året så vi körde hem efter ett tag.
Johan kom till mig vid 21, då körde jag, syrran och Johan upp på festivalen igen. Han ville kolla en runda, så vi fick snällt ställa upp! hihih Vädret var bättre och vi tog en runda. Så mkt folk och ungdomar. Kunde knappt komma fram. Vi gick in en runda vid karusellerna, där stod vi stilla ett tag för det var så mkt folk, kunde inte röra oss. Helt sjukt. Vi åkte virvelvinden, hiihih. Shit vad det snurrade där ett tag, skoj var det iaf! Körde hem vid 23.30 tiden, vill inte vara där för sent.
Då var festivalen slut för i år. Gillar att åka upp lite och käka och kolla runt lite. Titta på folk. Men jag är inte där sent, där är för mkt skit då...

Lördag: Cykeltur & bio
Jag och Johan bestämde oss för att cykla en runda i Malmö. Får ju visa honom lite mer av staden. Vi har funderat på om vi ska åka till tivoli snart, men det blev inte denna helgen så vi cyklade till folketspark istället. Jag har inte varit där på länge, det är perfekt för familjer med barn. Där är djur, karuseller, lekplats, plaskdamm, grönområden, kiosk, minigolf osv. Vi gick där en runda i det fina vädret. Jag träffade tre barn från förskolan där jag jobbar.
Vi fortsatte vår cykeltur till möllan, där vi kollade på torget. Johan tyckte det kändes som vi var utomlands när han såg torghandeln där. Vi åt grillspett och entrecote på ölcafé. Sedan fortsatte vi mot stan, trianglen, gustav osv. Det var en mysig runda i det härliga vädret.
På kvällen var vi på bio och såg Sommaren med Göran. Den var bra, men inte överdrivet bra som vissa säger. Hade hoppats lite mer på den faktiskt. Vi kollade även in på entres nya bowling och pub. Det var riktigt fint där. Olearys har öppnat där, riktigt fräckt med tvapparater överallt och på bowlingen satt man i skinnsoffor. Det ska vi prova en kväll. Riktigt coolt, testa det!!

Söndag: Minigolf & farmor
Vi åkte och spelade minigolf. Träffade ett av mina barn på förskolan. Han blev jätte glad och pekade och sa Sofie hela tiden. Jag måste väl skriva resultatet också. Det är så att det står 2-2 i omgångar nu. Johan vann sist. Jag ledde faktiskt enda till hål 14 sedan hade jag en väldig otur. Ellerhur Johan?? hahahha Måttligt bitter...
Vi gick in en runda på Ikea, johan handlade lite smått och gott. Vi åt en liten mjukglass!
Sedan körde vi hem till Mammi, där även farmor var. Nu fick hon äntligen träffa Johan! Vi åt gott och umgicks med dem.

Alltid lika tråkigt när vi skiljs åt. Men nu dröjer det bara tills fredag sen ses vi igen!!! Wiiieeee!

Tack Johan för en mysig helg! vill dock träffas mer jueee.. hihihi

Jag har blivit lite snuvig igen, måste till apoteket och köpa vitaminer, blir aldrig av med skitet.

Nu ikväll har jag haft ett litet minispa. Jag filade fötterna, smörjde dem och hade inpackning i håret!
Får pyssla om sig lite ibland!



Verkligheten

Publicerad 2009-08-20 22:01:11 i Allmänt

Har nyss kommit hem från terminens första AP-träff. Har varit på jobb till 20.30 idag.
Ni som säger att man endast passar barn på förskolan kan slänga er i väggen..
Vi gick igenom massa nya underlag för t ex handligsplaner, utvecklingssamtal, utvärderingar osv. Allt ska dokumenteras och struktureras. Nya förändringar sker hela tiden..
Vi undrar var vi ska få tiden ifrån? Barnen ska ju inte bli drabbade...
Det är svårt att förklara, men det finns en massa tankar i huvudet och man vill göra så bra arbete som möjligt, men ibland finns inte tid för alla dessa observationer, pedagogiskdokumentation osv. Samtidigt som barnen slår varandra, ramlar ner från klätterställningen, ska gå på möten, ägna tid åt barnen osv...
Vi ska utgå från varje barns intressen, förmåga och stimulera allas behov... Det är ett svårt uppdrag vi har...
Samtidigt som de drar in på våra resurser av personal och pengar.

Vi behöver tid, pengar och pedagoger!

GUD vad jag känner mig positiv.. hihih Men de är ju så goa de små liven!

Puuhh... Utveckling och förändring till det bättre hela tiden, knyta an till läroplanen, varför gör jag detta? Finns det någon mening? Hur ska jag göra detta bättre? . Måste fundera och komma på en massa för att verksamheten ska fungera..

Man måste alltid ligga steget före med en reservplan om t ex svininfluensan drabbar oss eller annat..
Det är super bra att förändring sker till det bättre, men det är barnen som ska vara i fokus!!!
Ibland blir de drabbade för det är en massa möten, pappersarbeten eller annat vi måste göra på arbetstid, istället för att vara med barnen...
Men det är så verkligheten är...
Det är svårt att förklara, men ibland blir man trött och lite fundersam... Det går inte alltid ihop. Allt ska verka så bra och allas förhoppningar och drömmar går inte alltid att uppfylla i praktiken, tyvärr...

Bara man inte hamnar i den tråkiga grå tunnlen där vi endast knyter skor på barnen och torkar dem under näsan.
Vi och barnen utvecklas i vår verksamhet, förhoppningsvis. Alltid nya hinder man måste kliva över. Finna möjligheter. Ibland är det inte alltid så lätt.


Stress, ingen ork och ingen tid... Man måste försöka göra det bästa möjliga.

lite smått och gott...

Publicerad 2009-08-19 20:31:54 i Allmänt

Igår gick jag hem från jobbet för jag mådde jätte illa och hade riktigt ont i huvudet. Jag trodde jag skulle kräkas, mådde sjukt illa. Jag gick hem och sov, sedan mådde jag bättre och kunde äta lite. Väldigt konstigt...
Nä, jag är inte gravid.. Alla mina kolleger frågade mig det idag. hihih
Vätskebrist eller nått kanske?

Det går bra med mina nya inskolningar. Vi får en massa små minisar som är födda 2008 nu. De är lite över 1år. Små och söta... Våra andra som är födda 2007 har blivit så stora nu. De kan prata mkt och har utvecklats mkt under sommaren. Så duktiga så!! Roligt att prata lite med dem nu, de förstår och härmar allt man säger. Mysig ålder

Igårkväll hängde jag med Mamma och Syrran en runda på festivalen, jag mådde bättre och kände att jag orkade. Vi lyssnade på Orup och Lena! De är duktiga och rutinerade. Många hits som alla kan oavsett ålder.. Riktigt bra!
Mamma och jag var och såg deras show i Stockholm för ett tag sen..

På sistonne har jag fått en del beröm och fina ord av föräldrarna där jag jobbar. Det är roligt att man blir uppskattad för det man gör. Av barnen får jag kramar och annat av varje dag!

Idag har jag städat, får kanske besök från Blekinge ihelgen! Jag hoppas, hoppas!!!
Imorgon är det terminens första arbetsplatsträff, kommer inte hem förrän 21 imorgon. Puuhh, lång dag..
Men det ska nog gå det också!

Min Mammi har bokat en resa till Kroatien med sin vännina. Skönt för dem att komma iväg lite.
Jag vill åka i Dec/januari kanske.. När jag slutar på mitt nuvarande jobb.. Bort från kylan. Det var underbart att åka i Januari, som när vi var i Egypten! Sååå skönt.

Toppenhelg!

Publicerad 2009-08-17 22:24:42 i Allmänt

Då var den efterlängtade helgen över. Banne och Jag körde upp till Sölvesborg på fredagkvällen. När vi kom fram så åt vi kräftor och räkor med Johan. Det var riktigt gott och mysigt! Hade saknat min pojkvän jätte mkt... Efteråt kollade vi på baksmällan, eller de kollade på filmen och jag somnade som vanligt, hehhehe... Jag var trött efter en intensiv vecka på jobb. By the way så är jag tillbaka på min vanliga avdelning nu igen. Det är skönt! Har dessutom två nya inskolningar. Det ska nog gå bra det!!
Då återgår jag igen till helgen! Lördagsmorgonen började med att vi gick och handlade nybakade bullar som vi sedan åt hemma hos Johan. Vi bestämde oss för att visa Banne "staden" och traskade några meter in till affärerna och centrum. Regnet närmade sig och vi beslöt oss för att ta en slappeeftermiddag inne istället för att åka till Hällevik. Johan lagade god middag till oss och jag och syrran gjorde oss redo för kvällens fest med tjejerna.
Tog tåget in till Kristianstad där vi förfestade hos Carro. Alltid lika skoj att träffa mina kära pluggkompisar. Håller med som Anna skrev i sin blogg. Innan träffades vi i stort sätt varje dag, nu blir det mer sällan. Men vi måste hålla kontakten!!
God dricka, mkt skratt och snack sedan begav vi oss till Banken! Utanför träffade jag Oksana, Chippens flickvän. Hälsade på henne och så... Där inne så uppträdde MÅNS!!! Han var duktig, både på att sjunga och dansa! hihi
Jag fick faktiskt ögonkontakt med honom hihihih, Fråga själv Anna!!! Jag dog nästan! hahahha
Nä, vi stod längst fram och det var riktigt skoj!! Bra ös!
Slutsats: en riktigt nice kväll med tjejerna och Måns var ett plus!
Älsklingen kom och hämtade oss sedan! Söndagen blev slö. Vi gick en mysig promenad längs hamnen, satte oss i solen och njöt. Kvällen spenderades i Hällevik där vi hejjade på Mjällby!
Tack tjejer, syrran och Johan för en underbar helg!

 







Nu orkar jag inte lägga in fler, ska ringa Johan nu sen sova...

Förresten: Mammi, Syrran och Jag har varit en runda på Malmöfestivalen. Man måste ju upp och äta och kolla lite.
Vi åt texasburgare idag!! mums! Imorgon ska vi upp och se Lena och Orup och käka såklart!!!

Sov gott!  Fan vad jag saknar dig Johan! Vi sågs ju nyss, meeeen det hjälper inte...

Vill ha helg nu!!!

Publicerad 2009-08-13 21:32:40 i Allmänt

Nu vill jag ha helg!! Imorgon ska jag och Banne köra upp till Johan!! Vi ska käka kräftor och kolla film!
Bara ta det lugnt och hålla helg! På lördag ska vi vara med Johan, vet inte än vad vi ska göra? Käka nått gott iaf, kanske spela minigolf? gå på stan? visa Banne lite av Blekinge iaf hihih...
På kvällen ska jag och syrran åka in till Kristianstad och festa med tjejerna! Ska bli riktigt skoj, en del av tjejerna är samlade!! Dock fattas några, det e svårt att hitta när nån dag som passar alla. Vi ska dricka gott, prata och sedan ska vi se Måns Zelmerlöv på Banken! Wiihooo! Ska bli trevligt!

 Dessa tjejer ska jag träffa och Carro som kommer på nästa bild. Även syrran längre ner! hihi




LÄNGTAR!!!


För övrigt är det bättre med mig nu, lite snuva och så kvar... Skönt! Idag gick jag in på min avdelning, har varit på en annan mer avlägsen avdelning nu i två veckor.. Jag träffade ett av "mina barn" idag. Hon blev jätte glad och skrek Soffiiiie och sken i hela ansiktet! De är såå söta! Då blir jag glad! :)


Imorgon ska jag träffa min sweety igen!! Wiihooooo!! Jag blir glad då!

Ta vara på dina nära och kära

Publicerad 2009-08-12 21:29:25 i Allmänt

Varför är man så dålig på att visa sina känslor eller tacksamhet? Skicka iväg ett sms, ge en kram, säga ett värmande ord?
Jag kan erkänna att jag är rätt kass på det, tyvärr.
Man borde glädja människor i ens närhet som man tycker om. Små små saker kan göra så himla mkt.
I dagens samhälle är det så himla lätt att skicka iväg ett sms, skriva något på facebook, lyfta telefonen osv?
Vi kan inte skylla på avstånd... Vi borde bli bättre på detta.. Vet att det är många förutom jag som behöver ta sig i kragen och visa sin tacksamhet eller kärlek till nära och kära. 
Jag kan inte bestämma över er, hahahha, alla gör som de vill. hihihih
Men om du vill eller känner att du borde så GÖR det. Detta kan göras på många olika sätt, alla sätt är bra!

depp

Publicerad 2009-08-10 20:50:37 i Allmänt

usch, jag är allmänt deppig idag. Mår inte helt bra och har bara segat idag. Det gör att jag känner mig kass, har inte gjort ett vettigt handtag. Vet att jag ska vila när jag är sjuk, jag vill ju inte bli sämre. Men känner mig ändå lite depp.
Jag kan inte sätta ord på varför? Man kan inte alltid vara på topp...
Tänker på allt som är mindre positivt i mitt liv förtillfället.. Grubblar och finner inga svar...
Får hoppas att allt för med sig nått bra...
Vill veta hur framtiden blir...

Jag vet att jag är töntig... men några sånna här dagar ploppar fram ibland. Nä, nu måste jag tänka på allt bra jag har istället! Inte alla som har ett jobb, en egen lägenhet med massa möbler, kläder, mat osv. En familj, vänner, pojkvän
Så jag ska verkligen inte klaga.... Men jag kan inte alltid vara på topp... Ändå man mår mkt bättre då
Jag ska till jobb på Onsdag, hoppas jag! Då gör jag iallafall lite nytta... Då degar jag inte hela dagen och då känner mig mindre meningslös.

BLÄÄÄ!! Blää och bläääää.... Ge mig motivation...
Det är egentligen inte så deppigt, har bara inte nån motivation och ork + att halsen gör ont... Då blir saker blä.. hihih

Ska sluta klaga nu, inte skoj för er att läsa detta... Hoppas nästa inlägg blir mer positivt. Får tänka på något roligt och värdefullt!

Sommarfest i Ingelsträde

Publicerad 2009-08-10 14:51:11 i Allmänt

Nu sitter jag här i min soffa och tycker alltmänt synd om mig själv. Jag är snuvig och har ont i huvudet. 4e gången jag är förkyld detta året.. Nackdelen med att jobba med barn, men jag är väl imun snart hoppas jag.
Jaja, får väl vila mig en stund till...

Ska först berätta om helgen...I fredags kom Johan ner till mig. Äntligen!!!!  Vi stack iväg och handlad mat, sedan lagade vi den tillsammans som ett annat gift par. hihih Körde bort en runda till Mamma. Syrran hade lite fest så vi pratade en stund. Kvällen spenderades i soffan med film och chips!! Mysigt!

Vi fick gå upp rätt tidigt i lördags. En del skulle fixas innan vi begav oss mot Hbg! På motorvägen kom jag på att jag glömt min bh utan band. Så jag körde av vid Arlöv för att hämta den. Johan var inte så glad. hahaha Men jag måste ha den till klänningen jag skulle ha på kvällen. Sedan var det massa annat klydd på vägen som vägarbete och krock. Så det tog ett tag mellan Malmö och Helsingborg. Väl framme mötte vi Frida och Fredrik! Vi tog en cider på hamnpaviljongen. Det var skönt väder och trevligt.
Vi körde vidare mot Ingelsträde där Fridas familj bor. Mia och Ingela bor även där, hos dem är den årliga Sommarfesten!
Det regnade så in i helsike när vi körde dit, helt sjukt. Såg knappt vägen. Men vi hittade tillslut. Vi drack lite cider och vin med Fridas föräldrar och vid 18.30 gick vi in till Mia och Ingela!!
Alltid lika trevligt på sommarfesten i Ingelsträde. Det bjöds på roliga lekar, mat, dryck, uppdrag, drinklekar, shower , biljard och mkt mer. Det var riktigt skoj!

Det finns många bilder på facebook, här är några jag snott  hihi

 Systrarna Hansson, värdparet!

 Jag och Johan med fördrinken!!

 Kvällens vinnande lag.

 Runt bordet

 Vi två igen!

 Tack Mia och Ingela för en super trevlig fest.. Alltid lika skoj!

Tack familjen Jönsson/Olin för bed and breakfast! hihih

Vill ha helg nu!! Helgen bjuder på besök hos min älskling och sedan tjejfest och MÅNS Zelmerlöv!
Men först ska jag bli frisk.. Nu ska jag vila mitt huvud... På återseende!

saknad

Publicerad 2009-08-04 21:49:24 i Allmänt

Jaha det här med avstånd och saknad. Har en tendens att alltid ha ett rätt långt avstånd mellan mig och mina nära och kära. I 4år har jag haft 10 mil hem till min familj, släkt och Malmö-vänner. När plugget var färdigt så valde jag att flytta ner. Dels pga familjen men också för att börja jobba där. Jag lämnade staden där jag bott och skaffat ett liv de senaste 4åren, lämnade mina vänner som varit mig nära när familjen var en bit bort. Nu har jag gått i fällan igen. Fast en positiv sådan, hihi. 13mil bort bor nu min pojkvän som jag saknar!!!  Ja, det är mkt man saknar, tur att det bara är några mil emellan. Men det räcker verkligen. Jag tror det är rätt bra att sakna någon. När man väl ses får man ta tillvara på tiden och verkligen vara glad!
Man längtar och längtar, räknar ner dagar och timmar tills dagen man åter ska ses!  Men ack vad fort det går tills man ska skiljas åt igen. Det är det värsta. Men det dröjer inte månader innan jag träffar personen igen. Det kanske låter lite fel, klart jag vill vara nära mina vänner, familj och pojkvän alltid. Men jag tror inte det är fel att sakna varandra emellanåt. Inte alltid ta varandra förgivet.

Jag minns på söndagarna när jag lämnade Malmö för att återigen åka till Kristianstad. Mamma vinkade vid tåget och undrade när jag kom igen, lite deppigt.
När ma inte alltid ses så får man mer kvalitetstid och tar tillvara på tillfällena!!

Både fördelar och nackdelar med avstånd och saknad.. Avstånd kan jag vara utan, men saknad måste finnas.
Just nu vill jag inte ha nått avstånd alls...

Framtida barn? hhihihi

Publicerad 2009-08-03 18:25:29 i Allmänt

Jag hittade en länk på en blogg där man kan trycka in foton på sig och killen och få fram ett "framtida" barn. hahah
Jag var tvungen att testa detta. Jag roade mig med det ett tag och här är några resultat.. hahah
Hoppas dock inte att mina barn kommer se ut så.. hihih

    

Först fick jag och Johan ett mörkt barn, det är inte så troligt. Så efteråt trycka jag "light" på hudtyp.. hihi
Lite mer likt då... hahah

I fredags hade jag myskväll med Mamma. Syrran hade fest hemma så mamma fick fly fältet.
Vi åt kräftor, sedan såg vi en film och åt popcorn. Det var trevligt!
I Lördags skulle egenligen Frida komma, men det blev ändrade planer så jag, mamma och syrran grillade. Sen stack jag och mamma till Möllan en runda. Det var trevligt... Jerry kom också dit en runda, skoj att snacka lite!!

Nu är jag tillbaka på jobb igen, det har varit rätt jobbigt idag. Är med några barn som jag inte direkt känner. Snart är vi tillbaka på våra ordinarie avdelningar med våra barn och pedagoger. Är lite klyddigt på sommaren, när det är semestrar och annat.

Vill bara ha klart det piss arbetet nu... Det hänger över oss... Ska bli skönt när det e klart!

Till helgen ska jag och Johan till Helsingborg. Vi ska på Mia och Ingelas årliga Sommarfest! Ska bo hos Fridas familj. Det ska bli trevligt!!! Hoppas på fint väder!

Om

Min profilbild

Sofie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela