Sofie

Minisemester i Jönköping

Publicerad 2009-10-19 21:57:32 i Allmänt

Då var jag hemma i storstaden igen efter en minisemester på landet. I Torsdags körde vi norr ut, hem till Johans syster med familj. De bor på landet utanför Jönköping!

De och två andra familjer bor intill varandra, nästan som bullerbyn. Katter, hundar och barnen leker överallt!
Skönt att komma ut på landet, grusvägar, hagar, djur och stillhet. Inga höghus och rödljus, barnen åker skolbuss, mysig miljö osv. Väldig skillnad från Malmö..
De har hästar och barnen älskar att rida! Har spenderat en del tid nere hos hästarna i stallet och på ridtävling osv. Bäcken rinner utanför huset och hagarna omringar..
Mysigt!!
I Torsdags när vi kom dit så tittade vi runt på gården, hälsade på hästarna, gav dem mat, mockade osv. Vi åt mat och slöade i soffan.
I fredags körde jag och Johan till Gränna en runda. Väldigt mysigt och kan tänka mig att där är mycket turister på sommaren, nu var det lugnt..
Jag köpte polkagrisar och gränna knäcke! Vi åt goda kräfter som de fångat i deras bäck och i vättern.


(Grännaknäcke, polkagrisar och en kaffeburk med mått som jag köpte på A6)

I lördags körde vi, barnen och Anders (Annis sambo) in till Jönköping. Vi kollade runt lite på Media market, på A6 som är ett köpcentrum. Barnen fick nya vinterkläder. Jönköping är en väldigt vacker stad. Nivåskillnaderna är enorma, husen ligger högt upp. Vättern och visingsö är fint.

I Söndags var vi på hästtävling i Granskärr. Frida hade lite otur, men det var roligt att vara med! Nervöst och massa fixande med hästarna mellan hoppen. Av med sadel, tyglar osv, sen på med det igen!!
De brinner verkligen för sitt intresse och för hästarna!!

Massa hästar överallt, hihih!


En av hästarna och två av katterna!! Fin bild!


Jag klappar hästen! Maja fixar inför ridturen.

Bloggen är seg, tar tid att lägga in bilder, det får räcka med dem jag har lagt in.Jag har haft en supermysig semester med älsklingen! Roligt att träffa hans släktingar!!
Undra om jag hade klarat bo så på landet? hihih :)

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen. Känns tomt utan Johan. Jobb och träning drar igång imorgon..
Var även en sväng inom Kristianstad på vägen hem. Träffade Frida en timme, stötte även på Aldi och hennes son på stan! Roligt!! För längesen nu!


Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2009-10-20 18:38:06

Heej! Låter ju hur mysigt som helst den lilla mini-semestern, man behöver andas ut lite på landet ibland! Hur har det gått med jobben? Hört något svar från intervjuerna? Kram Kram

Postat av: Banne

Publicerad 2009-10-23 10:16:58

Det knäckebrödet var sjukt nice...kan du inte be johans syrra köpa mera till oss?:D

Postat av: Mamma

Publicerad 2009-10-24 19:15:23

Va fan jag trodde inte du våga gå så nära en häst.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sofie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela