Sofie

lärarlegitimation

Publicerad 2011-03-29 19:43:31 i Allmänt

Fick reda på om lärarlegitmation idag. Sökte på skolverket...

Vem kan ansöka om lärarlegitimation?

Svar: Befintliga lärare som har genomgått en lärarutbildning, har en lärarexamen och har tjänstgjort i minst ett år på heltid kan ansöka om legitimation. Man kan ansöka om lärarlegitimation eller förskollärarlegitimation. För nya lärare/förskollärare med examen från och med den 1 juli 2011 krävs att man genomgått ett godkänt introduktionsår och har lämplighetsintyg från rektor/förskolechef innan man kan ansöka om legitimation.

Vi lärare ska ansöka om lärarlegitimation.
De som gått ut sin utbildning efter 2011, ska ha ett "prov år" och sedan bli bedömd av chefen om de får ansöka om lärarlegitimation. Blev förvånad... Då är man ju inte färdig när man avslutat sin utbildning..

Massa nytt som hela tiden utvecklas.. Ny läroplan och massa nytt..
Läraryrket behöver en liten klapp på axlen, bli tagna på "allvar". Ett stort arbete och stor utmaning vi har med varje barn.

Skönt att jag har min utbildning i bakfickan. Idag är det inte lätt med jobb och allt...


Imorgon är en stor dag för oss på jobb. Har haft ett projekt med 3-6åringana och fritidsbarnen som vi kallar sikta mot stjärnorna. De har gjort mikrofoner, inbjudningar, bakat och planerat. Imorgon framförs alla bidrag bl.a manboy, pippi långstrump, we will rock you osv, med fritidsbarnen som programledare. De är jätte duktiga och tycker det är roligt. De sjunger i riktig mikrofon och dansar på vår scen.! Spännande dag väntar!

Kommentarer

Postat av: Ida P

Publicerad 2011-03-29 20:49:07

Jag tycker att det är allmänt bra grejer som kommer med nu. Den nya gymnasiereformen och lärarleg. Det är dags för vårt yrke att få högre status!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sofie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela