Sofie

Ebbe 6år

Publicerad 2018-05-22 22:58:06 i Allmänt

Som han har längtat och räknat ner.. Idag var det äntligen dags för vår stora kille att fylla 6år. Tänk att det redan gått 6!!! År sedan vi var på förlossningen i Malmö och fick möta en nyfödd liten ebbekille.

Morgonen startade med sång och frukost på sängen, detta året vaknade han kl 6, jag ville inte väcka Elsa iom att dagen skulle bli lång och intensiv, så vi kom inte in och sjöng förrän vid 8. 
Ebbe hade valt frukosten och sång, paket öppnades, lillasyster fick hjälpa till. Ebbe började greja med sina fotbollskort. 


Hela familjen styrde iväg mot Kristianstad, Ebbe hade valt lekland, yoggiboost. 
'Idag ska vi göra 2 saker jag gillar, bara för det är min födelsedag '
'Är jag 6år nu?' 
Stolt och såå nöjd över dagen.
Tacos valde han också som mat. En riktig toppen dag hela familjen. Roligt att Ebbe kan välja själv och att det är hans dag, en viktig dag som han får bestämma lite över.

Vi tittade på foto från förlossningen och en nyfödd Ebbe , spännande både för Ebbe och Elsa. 
Ebbe har verkligen blivit så stor, duktig och smart nu. Jag blir förvånad varje dag, är så stolt över honom, hans hjärta av guld och hans logiska-mattehuvud. 

pirrig

Publicerad 2018-05-20 22:49:57 i Allmänt

Ligger här i sängen och är lite pirrig inför morgondagen. Ska jobba 2v på mitt nya jobb, ska börja där i augusti.
Nervöst men spännande.

Idag var en stor dag för Ebbe, han har spelat sin första cup, bara att ha sgifs matchtröja på sig var spännande och stort.
Taggad och spännande.
En toppen dag, men sol, picnic och massa fotboll.
Ebbe har blivit så stor och jag är stolt att han kämpade och bara vågade gå in på planen med så mkt publik och folk. Även igår, vågade springa gatuloppet mot gladiatorerna, provade bågskytte med instruktör själv. Vågligt och duktigt. Han har tagit många steg framåt, stor kille! 

barnfestival

Publicerad 2018-05-19 22:30:53 i Allmänt

Haft en riktigt trevlig och mysig dag i Hällevik på barnfestivalen. Många föreningar i närheten som visade upp och barnen fick prova på deras aktiviteter, tex pingis, handboll, fotboll, hockey, bågskytte, brandbil och mycket mer..
Pricken över i et var att möta gladiatorerna i hinderbanan. Ebbe älskar det programmet, häftigt att träffa dem och möta dem i gatuloppet.
Elsa red på häst, hoppade i hoppborg och minglade runt. 
Riktigt bra för barnen och gratis!

Var sedan hos farmor och farfar, lekte med Olle och åt jätte gott grillat!

Imorgon väntar ebbes första fotbollscup, han har längtat.. 

helg med sommarvärme

Publicerad 2018-05-06 22:21:54 i Allmänt

Hihi jag skriver visst bara på helgerna. Tiden bara rullar och vi med den. Det är roligt att kunna titta tillbaka i bloggen, på minnen och tankar.
Denna våren är Elsa så mycket större och vi kan släppa henne mer, en väldig frihet för oss. DÅ hon har varit överallt och stoppat allt i munnen, aktiv liten busa. Nu leker hon ute själv och grejar. Kan lita på att hon inte springer till framsidan. 
Blev genast så stor. 

Denna helgen har bjudit på riktigt sommarväder. Fredagskvällen satt vi altanen till kl 21, grannarna kom in på en spontan lek/vinstund. Riktigt härligt och trevligt.

Lördagen bjöd på kosläpp i Trolle Ljungby. Mysigt med grisar, kör, hästar, massa maskiner och lantmiljö ink doft. Uppskattat och mysigt av stora som små.

Vi fortsatte umgås med barnens farbror med familj, grillade hos oss och satt ute till och med. 

Idag har vi varit på golfbanan, riktigt sommarväder idag. Ebbe är duktig på golfen, dock lite dåligt tålamod om det inte går bra. Vill ju kunna direkt.. Elsa försökte hon också.Om

Min profilbild

Sofie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela