Sofie

Thyris

Publicerad 2008-04-29 22:41:59 i Allmänt

Klassfesten är över. Vi hade sinnes skoj! Jag vann på äventyrsgolfen! Vi lekte lekar, drack gott, grillade och hade skoj!
I lördags stack jag till Sara med alla de andra tjejerna. De festade men jag pallade inte. Snackade med dem, sjöng och hade skoj. Sen när de drog ut så stack jag hem...

Idag har vi pluggat med klassen, sen har jag och sebbe gjort en redovisning. Powerpoint är verkligen en helt virrig värld. hehe. Men vi klarade det bra!!

Träffade även Thyra, Jenny och Frida... Thyrisen har växt mkt. Hon pratar och sprallar mkt nu! Skoj att se! Kul att följa en kompis bebis på nära håll! Myspys!!

Här kommer två bilder på mig och Thyra...     


Imorgon är det valborg, det ska firas på studentvis. Vi ska kolla på brännboll, grilla, dricka gott och dansa. Det ska bli trevligt. Hoppas på gytt väder så man kan hejja på brännbollen ifrån filten med cidern i handen!
På torsdag bär det hem till Malmö igen... Ska hämta sovsäck, vandringsväska, liggunderlag och massa annat till de två läger som väntar.
Trevlig valborg...

Utmaning..

Publicerad 2008-04-24 18:19:09 i Allmänt

I förmiddags simmade jag 1 timme. Det var jag och pensionärerna, hehe.
När jag var klar gick jag ner till tivoliparken, där satt jag, anna, chorre och sara och mös i solen. Åt jordgubbar och snackade en massa... Underbart väder idag igen! hoppas det håller i sig ihelgen också åtminstonne.
Sen gick jag en sväng i stan.

Var nyss med AK en runda på Ica. Sjukt, hela campus är ute nu när det är fint väder. Träffade en massa man känner på vägen hem, alltid trevligt att snacka lite!!

Ikväll blir det plugg, städning och slappa. Imorgon ska vi planera vår lägerskola, sen klassfest!!! Vi ska spela golf, grilla och festa. Ska bli riktigt skoj! Alla ser framemot det jätte mkt!

Annika www.anniikz.blogg.se  har utmanat mig, så får fylla i denna listan!
(Ska skriva något som passar in på mig själv på varje bokstav). Är nog inte så lätt, min fantasi är på NOLL.


Apelsinjuice är gott
Blond

Cider ska jag dricka imorgon
Djungelvrål är gott

Elisabet heter jag i andra namn

Frans heter min ena hund

Glad för att det är sol ute!!

Hästar gillar jag inte

Inga heter min farmor

Jag bor i Kristianstad

Katter är goa

Lägenhetsinnehavare

Malmö FF hejjar jag på!

Nyfiken

Onormal?

Potatissallad ska jag äta imorgon när vi grillar

Qvart över sex är klockan.. (??!!)

Ruben heter min andra hund

Sofie heter jag.

Tzatsiki åt jag igår, mums vad gott

Ulla, min snälla mormor

Vuxen (?)

X- Cider Sping är god

Yrvaken ibland på morrnarna.

Zzzzzz.... är trötter

Åsa heter en kompis till mig.

Älskar mat!!

Ödmjuk....

Sooool

Publicerad 2008-04-23 22:07:43 i Allmänt

Fasen vad underbart väder!!
Solen är såå välkommen så!
Idag var jag och sebbe på praktiken, vi fick vårt betyg av vår handledare.
Det gick jätte bra, vi fick högsta betyg! Hon överöste oss med beröm:)
Jätte roligt. Alla andra på förskolan hade lagt märke till oss och hur duktiga vi är med barnen, engagerade osv. Det är ju roligt att andra också ser oss. De hade gärna sett oss som deras medarbetare. Det var roligt att få massa beröm för det vi gjort där! Ser alla barnen, fångar dem som annars inte brukar vilja vara med o så.. Jätte skoj!
Direkt efter åkte jag ner till stan och mötte AK, Emmelie och Jessica. Vi satte oss i tivoliparken och mös i solen. Super trevligt. Nu ikväll har AK, Karin, Jag, Emmelie och Petronella grillat.
Den ena grillen slocknade men maten blev jätte god. Såå gott hemma gjord tzatsiki är! MUMS!!

Har varit en trevlig dag ute i solen men trevliga tjejer:)   Gäller att ta vara på vädret! Undra när det vänder?....

Längesen sist..

Publicerad 2008-04-22 22:37:51 i Allmänt

Syrran har tjatat lite på mig att jag ska uppdatera.
Men jag har inte haft tid. Förra veckan hade vi skola varje dag. Vi var i Ynde på studiebesök på en naturskola. Det var väldigt intressant. De jobbar mycket med utomhuspedagogik. Är lite inne på det nu:) Hoppas på att komma in på den kursen i sommar. Jag och Sebbe hade vår sista prakikdag i torsdags. Vi var ute med barnen i skogen, hade aktiviteter och lagade mat i stormkök. Det gick jätte bra och det var roligt. Dock mkt förberedelser innan, men det är det värt.
Vi var ute i naturen och hade lektioner varje dag förra veckan. Lagade mat ute 3 av dagarna. Nu är jag en riktig skogsmulle.. hehe:) Nä, men det var skoj!
Nu har äntligen det fina vädret kommit!! Helt underbart. Jag vill bara vara ute heeela tiden!
Nu ikväll har jag Ak och Karin varit ute och gått en runda. Ak har kommit hem från en 2 veckors semster i thailand. Vi har även köpt semestersittningsbiljetter nu. Jag längtar såå sjukt mkt till den 7e maj! Det ska bli sååå kul!!
Varje år går jag och mina tjejkompisar här uppe på den. Sinnes skoj!! Synd att inte Jenny är med detta året, men nu finns lilla Thyra här hos oss istället. Hon växer så det knakar, den lilla busen... Hon skrattade mkt åt mig igår:) hehe
Nä nu ska jag bädda ner mig, Sebbe och Jag ska till praktiken imorgon och få vårt omdöme. Ska bli kul att höra vad handledaren har att säga. Hon har varit super nöjd med allt vi har gjort och de andra på avdelningen har också berömmt oss! Känns skoj!:)
Hoppas på fint väder imorgon!!! Me like!

Måndag igen

Publicerad 2008-04-14 17:13:35 i Allmänt

Helgen har spenderats i Malmö. Det har varit trevligt. Träffade Bini och Johanna i lördags! Var på Retro! Det var trevligt.
Nu har en man erkänt mord på lilla Engla. Det är helt fruktansvärt... Helt sjukt. Jag blir så arg. Varför ta ett barn och sedan mörda henne?
Hon hade ju hela livet framför sig... Blir så matt... Ikväll kl 21 ska jag tända ett ljus för henne, hoppas många andra gör det också. Får tänka på hennes nära och kära... usch..:(

Idag har vi orienterat i skolan. Det gick bra! Nu bär det snart iväg till träningen. Ska gå ner till Johanna om typ 5 minuter. Igår när jag kom tillbaka till kstad så åkte jag mange och johanna rollor! Det var skoj! åkte i över en timme. Så härligt!!! Får göras ofta nu:)
Imorgon ska jag till Naturskolan i Ynde. Undra hur de arbetar där? Ska bli trevligt... Ska göra mat där o så:)
Fullt upp denna vecka... Men kursen e ju skoj:)
Idag har jag och Frida skickat in vårt ämne till examensarbetet. Längtar inte efter hösten och att skriva det...

Nu ska jag stänga här och gå ner en trappa till Johanna...
Friskvårdshuset, here we come:) heheh

:) sommaren räddad? :)

Publicerad 2008-04-09 16:07:19 i Allmänt

Känner mig lite glad nu.. Har länge funderat på vad jag ska göra i sommar... Vill inte tillbaka till Pågen, 5e sommaren där klingar inte så gytt i mina öron. det är många av mina jobbarpolare som ska gå över till natten, så då blir det ännu tråkigare...
Jag har sökt lite olika jobb, men funderar på att skippa allt vad jobb heter denna sommaren för att ta det lugnt och vila upp mig inför hösten som väntar. Slut praktik och examensarbetet.
För sen är jag färdig lärare!!!
Förra sommaren var jag endast ledig en vecka och i höstas hade jag en jobbig termin, så jag funderar på att ta ledig.
Idag hade vi en föreläsning om ur och skur pedagogik. Det verkar riktigt bra och skoj! Jag har sökt några sommarkurser så jag funderar skarpt på att gå dem. En heter Utomhuspedagogik med matematiska ögon, föreläsaren som vi hade idag är en av två lärare som har den kursen. Jag funderar även på att gå massage. Kursena går i båstad med mattekursen är på distans med endast 3 träffar i båstad. Det ska man väl klara?
Då får jag bidrag från csn och så har jag någonting att göra på stranden i sommar:)
Kursen verkar toppen, så det är aldrig fel med lite extra kunskap.
Jag har ju ingen hyra heller under sommaren, så det blir säkert bra...

Idag har jag fikat med Frida och Åsa. Ena stunden satt vi i solen och fikade på en uteservering och en halv timme efter så snöade det. Väldigt skumt väder.. Jag och Frida har diskuterat examensarbetet lite, vad vi ska skriva om och så.. vi kom nog fram till att bygga vidare på vår B uppsats som handlade om mobbning. Det blir nog någonting i stil med hur man som pedagog arbetar för att förebygga och åtgärda mobbning.
Ser inte fram emot den uppsatsen. Varför fokusera såå himla mkt på den vetenskapliga utformningen av uppsatsen och inte bara fokusera på innehåll och undersökning. Det är väl mer relevant med innehåll när man ska bli lärare än att kunna formulera sig rätt och vetenskapligt i en c uppsats?
Men men, sånt e livet... Sen är jag färdig, när hösten är öveeeeer....

Malmö denna helgen också... Sen blir det kstad ett tag sen.... Ska umgås med Mammi på fredag- ska se sound of music... sen lördag blir nog en kväll med Bini...:)

Helg och utedag

Publicerad 2008-04-07 15:53:09 i Allmänt

I onsdags blev det kåren. Jag och Ak stack till stan och käkade, träffade Frida där. Sen drog vi hit, började fixa oss för fest. Gick över till 30an. Det var trevligt.. Nästan hela Campus festade, ÖS! Innan kåren gick vi bort till 23an en runda. Riktigt mkt folk. Det var skoj
Även väldigt skoj på kåren!! Kul att Per också festade och inte jobbade som vakt, som vanligt.. hehhe!!
Massa man känner som var ute. Pasta hos patrik på natten, vi var ju hungriga..hehe Sen gick jag hem o sov typ runt 4. Gytt men campus.Man har nära till alla förfester, kåren och hem sen!!
Åkte till Malmö i torsdags. Var lite halv seg.. Men jag ville hem....Kände det...
Helgen har varit lugn. Har umgåtts mkt med familjen. Jag har varit istan, på burlövscenter, ute och gått i det fina vädret, varit hos mormor o lite så! Mysig helg!

Idag har vi haft en utedag med klassen. Vi var här i skogen intill. Det har varit riktigt skoJ! Vi har gjort många olika aktiviteter ute, hade även lunchlåda med oss. PErfekt väder också! Över gytt!
Frisbeegolf var riktigt skoj!
Vi snackade även om att ha en klassfest snart. Ska bli skoj, klassen är super! Vi ska ju snart på två läger tillsammans, så måste lära känna varandra lite bättre. Kännde alla utom typ 4 innan jag började i denna klassen. Men ändå. Fest, grilla och bowling är aldrig fel. Vi måste ju planera inför lägret också, ska slå ihop allt det!
Kommer bli as skoj!!!

Ser fram emot vandringen och paddlingen vi ska göra tillsammans! najs
Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla lite på tv, sen blir det träning... Är redan död i kroppen efter 6 timmars utedag... Men måste träna ändå! hehe

      Solen e framme, ME LIKE!!!
hejsvejs

Bloggande igen

Publicerad 2008-04-01 18:04:25 i Allmänt

Då kan man skriva lite igen, sidan har inte funkat under helgen.
I fredags hade jag en trevlig kväll hemma hos Jenny, Sebbe och Thyra. Gotte med Tacos.
I Lördags gick jag en runda till stan... Kände mig förkyld och seg. Vid 18 var det dags för Annikas inflyttnings och 25årsfest. Det var trevligt... God mat:) Jag stack vidare hem till Emmelie som bor precis vid Grand. Där var alla tjejerna, vi hade trevligt. Vi spelade ett fotbollsspel som var super kul! Grand var också skoj, mkt folk bara...
Annars har jag slappat. Har inte haft nån röst. Hes till 1000, men det börjar ordna upp sig.
Björn Gustavsson var här i Kstad ihelgen. Johanna hade gått förbi honom vid tåget och han hade handlat av Åsa på Öb. Han var tydligen på Grand också och han hde förfestat här ute där jag bor... Jag vill också se honom, hihihi.
Det går rykte att han ska till Kåren imorgon? Man måste kanske dit o checka, haha....
 Björn på Grand i fredags. heheh

Idag har jag gått en vilse kurs. Nu är jag en "vilseledare", kan undervisa barnen i att hitta vilse, heh :)
Jag jobbar med att få tillbaka min vanliga röst utan att vara hes.. Igår var jag och kollade på tjejernas spex inför morgondagens herrmiddag. De var jätte duktiga:) Det är som sagt herrsittning imorgon... Är både sugen och inte alls sugen på kåren imorgon, får se hur det blir. Kan aldrig bestämma mig. Får se hur min hals o röst mår imorgon.. Men det är många som ska ut, det lockar lite trots allt. Men vill hem till Malmö också.. vi får se hur det hela slutar...
Hejsvejs!

Om

Min profilbild

Sofie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela