Sofie

Pluggandet ger resultat

Publicerad 2014-06-03 21:33:21 i Allmänt

Nu har jag äntligen fått mitt sista arbete godkänt och har klarat kursen, förskolelyftet!

Härligt, men det har varit en del plugg nu under terminen. Men trevliga stunder på högskolan och mycket nya tankar och lärande!

Fick fina ord från läraren:

Hej Sofie! Ditt arbete har nu en röd tråd och är en dokumentationsanalys för vidare utvecklingsarbete med teknik i fokus. Du startar från barnens erfarenhet och intresse av att bygga kojor och med teknik/konstruktion som ämne. Du granskar kritiskt din roll och gör egna ställningstaganden kring pedagogens roll i konstruktionsleken. Du har även en teori kring hur det ska gå till, där du vill att barnen ska ställa hypoteser, se varandras hypoteser och få förståelse för hur andra kan tänka, utvecklingspedagogik. Du tänker även utifrån ett samlärande där språk koch agerande bllir centrala begrepp ett sociokulturellt perspektiv. Du resonerar kring betydelsen av pedagogens förhållningssätt i mötet med barnen, hur frågor ställs osv. Den didaktiska betydelsen och medvetenhten om hur lärandeobjektet fokuseras.

Jag är verkligen nyfiken på hur kojan och dess bygge kommer att fortgå. En vardagllg händelse har du uppmärksammat och gjort en bra och medveten analys utifrån vad du såg kanske inte så mycket vad barnen sa men det tänker du nog mer på nästa gång.

 

Ditt arbete är Godkänt

Lycka till med konstruktioner av olika slag.. och ha en skön sommar

 
 
Gytt att ha klarat kursen, grattis till mig själv :)

Kommentarer

Postat av: Birgitta

Publicerad 2014-06-03 22:25:43

Grattis! Vad duktig du är, bra gjort.

Postat av: banne

Publicerad 2014-06-03 23:03:27

Hejja Fia😄 Grattis vad duktig du är💓

Postat av: Mamma

Publicerad 2014-06-04 07:52:40

Stort Grattis!! Superduktig är du! Njut nu av Sommaren!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sofie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela